Deel 6: Uw eigen website of blog
Een eigen website of blog is een leuk manier om creatief bezig te zijn met een onderwerp dat u aanspreekt. En het leuke is: u hoeft er geen computerdeskundige voor te zijn! Begin met uw eigen blog in 5 stappen:
1: Ontdek uw specialisme
Wat houdt u bezig, waar bent u goed in, waar kunt u eindeloos over praten? Dat is een goed onderwerp voor een blog. Hoe specifieker, hoe beter!
2: Bepaal uw publiek
Wie wilt u bereiken met uw blog? Stem uw stukjes daarop af.
3: Bedenk een goede naam
Een goede naam blijft hangen, is origineel en makkelijk te schrijven. Brainstorm hier dus eens goed over, eventueel samen met anderen. Maak een lijstje met potentiële namen en streep ze weg tot de beste overblijft.
4: Plaats regelmatig iets nieuws
U bereikt de meeste mensen als u regelmatig iets nieuws plaatst. Elke week bijvoorbeeld, of elke dag als dat lukt. Maar heeft u eigenlijk niets te melden? Plaats dan ook gewoon niets.
5: Zorg voor interactie
Het bijhouden van een website of blog wordt helemaal leuk als bezoekers reageren op uw stukjes en er discussies ontstaan. Zorg dus dat dit mogelijk is, en nodig uw bezoekers hier ook toe uit.
Als u een eigen site of blog heeft gemaakt is het van belang om vooral vol te houden! Als u niet gelijk veel bezoekers krijgt, krijgt u misschien de neiging het op te geven. Maar de grootste blogs zijn klein begonnen. Zorg dat uw blog wordt opgepikt op sociale media en probeer andere sites naar u te laten linken: dan komt u hoger in Google. Het bijhouden van een blog is niet alleen leuk, maar ook waardevol: u maakt ideeën concreet en u ontwikkelt uzelf.
Winkelen via internet is heel eenvoudig. Dit wordt ook veelvuldig gedaan. In deel 7 legt Gerdien uit hoe u de betrouwbaarheid van webwinkels kunt controleren. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mooi initiatief!
Fijn dat deze omroep er in woord èn daad voor de senioren is. Zelf ben ik goed met internet en computers op de hoogte, maar zie in mijn omgeving dat leeftijdgenoten nog vaak niet weten hoe het werkt.