Deel 11: Sorbetijs met druiven
Het volgende toetje bestaat voornamelijk uit fruit en eierkoeken.
Benodigdheden:
- 1 Snijplank
- 1 pannetje
- 1 mesje
- 3 ovenschalen
- Plastic folie
- 1 keukenmachine
- 1 schaar
Ingrediënten:
- 2 Sinaasappels
- 500 gram aardbeien
- 100 gram frambozen
- 400 gram pitloze druiven
- 2 eierkoeken
- 4 blaadjes verse munt
Bereiding:
Snijd de sinaasappel met een kartel in. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit. Leg dit alvast in een ovenschaal die afgedekt is met plastic folie. Snijd de aardbeien in vieren en leg ze heel plat in de ovenschaal bij het sinaasappelvruchtvlees. Was nu de frambozen in een grote water om te voorkomen dat ze gekneusd raken. Zet de schaal nu voor twee à drie uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de druiven in kleine trosjes en leg ze in een aparte ovenschaal. De druiven moeten ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. U kunt de eierkoeken in lange punten snijden. Leg deze in een aparte ovenschaal en zet ze bij de druiven in de oven. De eierkoeksoldaatjes moeten ongeveer 4 à 5 minuten in de oven.
Het bevroren fruit kunt u nu de keukenmachine doen tot het helemaal fijngemalen is. Doordat het nog bevroren is heeft u a la minute sorbetijs. De uitgesneden sinaasappels kunt u nu vullen met het sorbetijs. Leg een takje munt op het ijs om het te garneren.
Nu kunt u het bord mooi opmerken met het sorbetijs, eierkoeksoldaatjes en een trosje heerlijk zoete druiven.
Geniet ervan!
In deel 12 kunt u zien hoe u een warm toetje van appels maakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.