Deel 9: Ensalada Rusa
Deel 9: Ensalada Rusa
Het klinkt misschien niet zo Spaans, maar de Russische salade is een heel populaire tapa.
De ingrediënten van dit recept zijn voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 200 gram aardappel (medium)
- 60 gram doperwten
- 1,5 gekookte eieren
- mayonaise
- een kwart rode paprika
- 60 gram sperziebonen
- 40 gram tonijn in blik
- 60 gram wortel
- 40 gram zwarte olijven
Bereidingswijze:
- Aardappelen schillen en in vierkantjes van ca. 1×1 cm snijden.
- Wortelen snijden en ook in vierkantjes snijden.
- Sperziebonen in centimeters snijden.
- Wortelen en doperwten 2 minuten koken daarna koud spoelen.
- Aardappelen en sperziebonen 4 minuten koken en daarna koud spoelen.
- Leg de eieren in een ruime pan, giet heet water op tot ze onder staan en kook ze 10 minuten, daarna koud spoelen, pellen en in stukjes snijden.
- Groenten goed uit laten lekken in vergiet.
- Paprika halveren en met het vel naar boven en 10 minuten in hete oven 250 graden onder de gril roosteren, ontvellen en in repen snijden.
- Aardappelen en groenten in een schaal doen.
- Mayonaise toevoegen, proeven en goed op smaak brengen, tonijn uitlekken op het laatst toevoegen.
- Garneren met de repen paprika en olijven.
Tip voor het ontvellen van paprika’s:
Hoe ontvelt u een paprika? Snijd de paprika door, leg deze op het rooster en gril ze op 250°C heel even in de oven. Zo kunt u eenvoudig het velletje van de paprika verwijderen.
Tip voor het blancheren van groente:
Door na het blancheren van de groenten, de groenten direct in het koude water over te gieten, behoudt u niet alleen de kleur, maar stopt u ook direct het kookproces. De groenten worden er heel knapperig van.
Gehaktballetjes doen het altijd goed op feestjes! In deel 10 krijgt u het recept voor lekkere gehaktballen in een pittig sausje. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.