Deel 7: Gambas a la plancha
Het ultieme zomerse gevoel krijgt u met heerlijke gamba’s van de bakplaat. Oftewel gambas alla plancha.
De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.
Ingrediënten:
- Een halve citroen
- 4 gamba’s met kop
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- Een halve Spaanse peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Knip de pootjes en voelsprieten van de gamba (deze verbranden bij het grillen).
- Pel de gamba’s, laat de kop eraan zitten en verwijder het darmkanaal (staart over de lengte oppervlakkig insnijden en darmkanaal eruit spoelen).
- Hak de knoflook en pepers (zonder pitjes) zeer fijn, doe in een kom en roer de olie en citroensap erdoor. Meng de gamba’s met de marinade.
- Verwarm een gladde grillplaat.
- Rijg de gamba’s nadat ze gemarineerd zijn vanaf de kop recht aan een spies, steek daarbij de prikker voor een klein gedeelte in de staart.
- Gril de gamba’s 2 minuten aan iedere kant zodat ze maar iets gaar zijn. Bestrooi ze met zout en serveer direct.
Tip voor het snijden van pepers:
De pitjes van de Spaanse peper kunnen heel heet zijn. Hoe haalt u de pitjes uit de Spaanse peper? Heel eenvoudig! Door de peper door uw handen te rollen en de zaadjes eruit te kloppen, nadat u het stengeltje eraf hebt gesneden.
Dat was een pittig gerechtje! In deel 8 combineert u zoete vijgen met geitenkaas en ham, oftewel: higos con serrano. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.