Duur 03:25
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 5: Calamares de la Romana

Gefrituurde inktvisringen heten als tapas ‘Calamares a la Romana’. Dit gerecht heeft als belangrijkste ingrediënt de pijlinktvis oftewel Loligo vulgaris.

De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 150 ml bier
  • 80 gram bloem
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram calamari tubes
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de calamari in ringen van maximaal 5 mm breed.
  2. Doe de ringen in een kom en maak ze aan met peper, zout, olijfolie, 2 gehakte teentjes knoflook, sap van een halve citroen en de peterselie.

Frituurbeslag:

  1. Klop de bloem met het zout en de eetlepel olijfolie door het bier tot een glad beslag ontstaat.

Frituren:

  1. Verhit frituurolie tot een temperatuur van 190°C.
  2. Haal de calamari één voor één door de bloem, daarna door het beslag en laat ze daarna voorzichtig in de hete olie glijden. Bak ze 1 minuut aan iedere kant.
  3. Laat ze uitlekken op keukenpapier, serveer direct.

Tip voor het frituren van calamares:

Zonnebloemolie is beter om in te frituren, omdat deze olie beter tegen hoge temperaturen kan dan extra vergine olie. Als u een satéprikker in de hete olie houdt en deze gaat bruisen, dan weet u dat de olijfolie heet genoeg is.

Ook in Spanje houden ze van toastjes. In deel 6 krijgt u het recept voor zogenaamde montaditos, stokbroodjes met tomaat, ham en ansjovis.  Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer