Duur 04:00
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 2: Patatas bravas

Patatas bravas zijn grove stukken aardappel geserveerd met een pikante chilisaus. Voor dit recept gebruikt u kruimige aardappelen. Hoe kruimiger de aardappel, hoe krokanter de patatas zullen worden.

De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tabasco
  • 100 gram tomatenstukjes
  • zout

Bereidingswijze:

Aardappelen:

  1. Verhit zonnebloemolie in een ruime (frituur)pan tot ca. 150°C.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  3. Dep de aardappelen licht droog in een theedoek.
  4. Bak de aardappelen voor ca. 5 minuten op half vermogen in de olie.
  5. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.

Saus:

  1. Pel en hak de knoflook grof.
  2. Verwarm de olijfolie en bak hierin kort de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten inkoken.
  3. Draai de saus fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en tabasco, laat afkoelen.

Aardappelen:

  1. Verhit de zonnebloemolie in de pan nu tot 190°C. Bak de aardappelen mooi goudbruin.
  2. Laat de aardappelen uitlekken, bestrooi ze met zout en serveer ze met de tomatensaus.

Tip voor het fruiten van knoflook:

Als u knoflook aanfruit in de pan, laat deze dan nooit bruin worden, want dan wordt de knoflook bitter.

Patatas bravas kunt u combineren met zowel vis- als vleesgerechtjes. Ga naar deel 3 voor het recept voor gemarineerde mosselen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer