Deel 2: Patatas bravas
Patatas bravas zijn grove stukken aardappel geserveerd met een pikante chilisaus. Voor dit recept gebruikt u kruimige aardappelen. Hoe kruimiger de aardappel, hoe krokanter de patatas zullen worden.
De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 600 gram aardappelen
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tabasco
- 100 gram tomatenstukjes
- zout
Bereidingswijze:
Aardappelen:
- Verhit zonnebloemolie in een ruime (frituur)pan tot ca. 150°C.
- Was de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
- Dep de aardappelen licht droog in een theedoek.
- Bak de aardappelen voor ca. 5 minuten op half vermogen in de olie.
- Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.
Saus:
- Pel en hak de knoflook grof.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin kort de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten inkoken.
- Draai de saus fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en tabasco, laat afkoelen.
Aardappelen:
- Verhit de zonnebloemolie in de pan nu tot 190°C. Bak de aardappelen mooi goudbruin.
- Laat de aardappelen uitlekken, bestrooi ze met zout en serveer ze met de tomatensaus.
Tip voor het fruiten van knoflook:
Als u knoflook aanfruit in de pan, laat deze dan nooit bruin worden, want dan wordt de knoflook bitter.
Patatas bravas kunt u combineren met zowel vis- als vleesgerechtjes. Ga naar deel 3 voor het recept voor gemarineerde mosselen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.