Deel 8: Prinsessentaart
In deel 8 laat Petra zien hoe u een prinsessentaart kunt maken. Een prinsessentaart is de droom van elk meisje. Een heerlijke taart, een prachtige jurk en natuurlijk een echte barbie erin. Petra laat zien dat zo’n droomtaart makkelijker te maken is dan u misschien denkt.
Benodigdheden:
- Deegroller
- Poedersuiker
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Een taartbarbie, of een gewone barbie
Ingrediënten:
- 500 gram roze marsepein, voor de jurk
- 50 gram paarse marsepein, voor het lijfje
- 100 gram witte marsepein, voor de strik
- Suikerparels
- Eiwitglazuur
- Tylose
Werkwijze:
- De basis van de prinsessentaart is een boltaart. In deel 5 ziet u hoe u die maakt. Die gaan we bekleden met roze marsepein. U kunt die zelf kleuren met voedingskleurstof, of kant-en-klare roze marsepein gebruiken. Kneed de marsepein soepel en rol hem op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een ronde lap van ongeveer 2 mm dik.
- Til de marsepein op door uw handen met gestrekte vingers onder de lap te steken. Drapeer de marsepein over het midden van de taart. Wrijf de marsepein aan de bovenkant vast in ronddraaiende bewegingen. Laat de marsepein verder plooien, zodat er een mooie jurk ontstaat. Het randje marsepein dat overblijft, kunt u met een mesje afsnijden.
- Steek een prinsessenpop in de jurk. Als u een echte barbie gebruikt, dan dient u eerst een gat in de taart te maken om de benen in te steken. Rol voor het lijfje van de jurk wat paarse marsepein uit. Drapeer dit om het lijfje van de barbie en snijd overtollige marsepein weg. Decoreer het lijfje met suikerparels of suikerbloemen.
- Aan de achterkant van de jurk komt een strik. Die maakt u van marsepein, die u eerst vermengt met tylose. Dit zorgt ervoor dat de marsepein lekker soepel en daarna hard wordt. Rol de marsepein voor de strik dun uit en snij er een smalle, lange reep uit. Snijd er een stuk vanaf, minstens twee keer zo groot als u wilt dat de strik wordt. Leg deze lap op een stuk bakpapier. Maak twee rollen van huishoudfolie. Leg de rollen op het lapje marsepein en vouw de uiteinden van de marsepein over de rollen heen, zodat er twee lussen ontstaan. De rollen zorgen ervoor dat de strik niet inzakt tijdens het drogen. Druk de strik in het midden goed aan. Snijd uit de rest van de marsepein de uiteindes van de strik, snijd er mooie punten in en leg die op het midden van de strik. Als de strik droog is, kunt u de rollen huishoudfolie verwijderen. Bevestig de strik met wat eetbare lijm op de jurk van de prinses.
Met een boltaart kunt u alle kanten op. U weet nu hoe u een prinsessentaart kunt maken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwangerschapstaart, met de boltaart als dikke buik, kan ook.
In deel 9 leert u hoe u van drie platte taarten een sensationele stapeltaart maakt! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.