Deel 7: Versieren met eiwitglazuur
In deel 7 laat Petra zien hoe u een taart met galzuur kunt versieren. Met glazuur kunt u prachtige versieringen op uw taart aanbrengen. Met een beetje handigheid kunt u er mooie tekeningen mee maken. Glazuur kunt u elke kleur geven die u maar wilt.
Ingrediënten:
- 250 gram poedersuiker/suikerbakkerspoeder
- 5 gram eiwitpoeder
- 20 ml water
- Voedingskleurstof
Werkwijze:
- Zeef de suiker met het eiwit boven een beslagkom. Voeg het water toe en mix het tot een lobbige pap, ongeveer zo dik als tandpasta. Is het glazuur te dun? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Is het te dik? Doe er dan wat water bij. Voeg er voor een mooie kleur een klein beetje kleurstof aan toe en roer dit er doorheen.
- Vouw een spuitzak (cornetje) van een driehoekig stuk bakpapier. Schep hierin wat glazuur (niet te veel) en vouw de bovenkant dicht. Knip het puntje van de spuitzak. Als u nu op de zak drukt, spuit er een dun lijntje glazuur uit. Nu kunt u met glazuur tekenen op uw taart. Houd de spuitzak een paar centimeter boven de taart, dan wordt de lijn het mooist.
- Eiwitglazuur heeft een paar minuten nodig om te drogen. Daarna is uw taart klaar om verder te decoreren. Of om op te eten natuurlijk.
In deel 8 laat Petra zien hoe u een prinsessentaart kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.