Deel 4: Vormpjes van marsepein
In deel 4 legt Petra uit hoe u uw taart kunt versieren met behulp van marsepein. Met versieringen van marsepein maakt u uw taart nog feestelijker. Heeft u geen vormpjes om bijvoorbeeld bloemetjes uit te steken? Met een mesje kunt u ook allerlei vormpjes uitsnijden. Bekijk de video om te zien hoe Petra haar taart versiert met decoraties van marsepein en suiker.
Werkwijze:
- Kleur een stuk marsepein of gebruik gekleurde marsepein.
- Bestuif uw werkblad en deegroller met poedersuiker.
- Rol de marsepein uit tot ongeveer 2 mm. dik. Keer de lap regelmatig tijdens het uitrollen.
- Steek er de gewenste vormpjes uit.
- Gebruik een kwastje en wat water of eetbare lijm om de vormpjes op de taart te bevestigen.
Tips:
- Het ziet er leuk uit als u bloemen in verschillende formaten en verschillende kleuren op elkaar bevestigt. Dat geeft de taart een echt 3D-effect!
- Er zijn in de meeste supermarkten ook zachte suikerparels te koop die niet vervelend zijn om op te bijten!
- Als u bloemen of vlinders uit marsepein of fondant hebt gestoken, kunt u ze een nacht laten drogen in bijvoorbeeld een lege eierdoos. De blaadjes en vleugeltjes gaan dan mooi omhoog staan. Daarna kunt u ze met een beetje water of eetbare lijm bevestigen op de taart.
U weet nu hoe u een basistaart kunt versieren, maar met een boltaart kunt ook leuke dingen doen. In deel 5 laat Petra zien hoe u een boltaart maakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.