Deel 10: Decoreren
In deel 10 legt Petra uit hoe u uw stapeltaart kunt decoreren. Bedenk van tevoren goed hoe u uw stapeltaart wilt decoreren en stem de kleuren goed op elkaar af. Zijn er bij het stapelen van de taarten wat kiertjes of scheurtjes ontstaan? Dan weet Petra wel hoe u die weg kunt werken.
Benodigdheden:
- 1 stapeltaart
- Marsepein in verschillende kleuren
- Poedersuiker
- Deegroller
- Suikerparels
- Bladgoud
- Plastic rozen
- Kwast en een beetje water
Werkwijze:
- De naden tussen de taarten kunt u camoufleren door een rol te maken van marsepein. Leg die om de taart heen. U kunt ook allemaal bolletjes van marsepein maken en die tegen elkaar op de taart leggen. Maar een decoratief lint uit de hobbywinkel kan ook heel mooi zijn!
- Werk de taart verder af met decoraties van marsepein: steek rondjes, bloemetjes en andere vormpjes naar keuze uit en plak die met een beetje water op de taart. Eventuele kieren en scheurtjes kunt u hier mee wegwerken.
- Voor een luxueus effect kunt u ook bladgoud gebruiken. Dit is te koop bij de betere taartenwinkel. Bladgoud verdwijnt zodra u het aanraakt, dus bevestig het met een penseel op uw taart. Met kunstrozen op stokjes kunt u uw taart helemaal afmaken.
Tips:
- Een stapeltaart is ideaal voor gelegenheden met veel gasten. Begin met aansnijden altijd bij de bovenste taart. Verwijder dan het kartonnetje en de rietjes en ga verder met de volgende taart.
- U kunt een met marsepein beklede taart beter niet in de koelkast bewaren. Door de vochtigheid gaat de marsepein smelten. Dek de taart goed af en bewaar hem in een koele ruimte in huis. U heeft de ultieme feesttaart gemaakt: een stapeltaart van drie lagen.
U heeft de cursus nu afgerond. Als u wilt kunt u nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.