Deel 7: Keuken opruimen
Waar moet u op letten bij het opruimen van uw keuken en hoe voorkomt u dat het weer een rommel wordt?
Deeltaken
Deel de klus op in deeltaken. Wat gaat u eerst aanpakken?
De koelkast, het aanrecht, de keukenkastjes?
Ruim anderhalf uur tijd in en pak de opruimkit erbij. (deel 2)
Stappen
- Verdeel de spullen over de drie kratjes:
1. hier opruimen
2. elders opruimen
3. wegdoen
Gooi onbruikbare spullen meteen in de vuilniszak. - Maak daarna de lege ruimte schoon.
- Bekijk kritisch de voorwerpen in het kratje ‘hier opruimen’.
Staan ze hier het meest handig? Of wilt u ze ergens anders in de keuken? Denk hierbij aan de ‘activiteitenzones’ (deel 3) - Bepaal een handige indeling.
1. Welke spullen op pak-hoogte?
2. Welke spullen kunnen wat hoger of lager weggeborgen?
3. Cluster de spullen zo nodig in een bakje, op een plateau of bind het bij elkaar met elastiek.
Breng het kratje ‘wegdoen’ meteen naar de kringloopwinkel!
De keuken is werkbaar, maar zomer- en winterkleding zwerven nog door elkaar in verschillende maten over alle planken van de kledingkast. In deel 8 gaat u uw kledingkast opruimen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.