Naar cookieinstellingen
Duur 05:05
Gepubliceerd op 8 april 2016

Deel 5: Hachee uit de wok

Hachee uit de wok is een gerecht dat makkelijker is en minder tijd vergt dan ouderwetse hachee. Het is een traditioneel stoofgerecht dat zelfs tot de typisch Nederlandse gerechten gerekend wordt.

Benodigdheden:

  • snijplank
  • hoge pan
  • wok

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Hollandse biefstukken
  • 3 uien
  • 150 ml bouillon
  • 5 aardappelen
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 5 kruidnagels
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel kaneel
  • zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd de aardappelen doormidden en doe ze in een pan met water ter hoogte van de hoogst liggende aardappel. Breng de aardappelen op een hoog vuur aan de kook.
  2. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  3. Doe de uien in de pan, voeg kruidnagel, blaadjes laurier, kaneel, appelstroom en rode wijnazijn toe en vul aan met de rode wijn. Breng dit aan de kook op een hoog vuur.
    Zet ondertussen als de de aardappel koken het vuur lager.
  4. Snijd de biefstuk in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout.
  5. Hebben de aardappelen 12 min. gekookt? Giet ze af en laat ze droog stomen.
  6. Zet de wok op een hoog vuur, zodat hij goed heet is. Gooi het vlees in de pan en roerbak dit kort, het mag niet gaar worden.
  7. Als de reepjes rondom zijn geschroeid, blust u het vlees af met de uiensaus, dit doet u als het vuur uit staat.
  8. Leg op de borden de biefstukreepjes in uiensaus in het midden, versier de biefstuk door er aardappelen omheen te leggen.
    Geniet ervan en vergeet niet de laurier blaadjes naast het bord te leggen.

Kruidnagel

Wist u dat kruidnagel eigenlijk een gedroogde, nog gesloten bloemknop is? Als u goed kijkt, ziet u dat een kruidnagel bestaat uit een steeltje met daarop het knopje.

Nu weet u het geheim om hachee in mum van tijd op tafel te hebben staan. Dit is een leuk gerecht om te combineren met de andijviesalade en de stoofpeertjes. Een simpel driegangenmenu heeft u zo op tafel gezet en dit keer onwijs lekker!

In deel 6 laat Pim Haaksman zien hoe u een snelle erwtensoep maakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.