Deel 4: Wentelteefjes van kandijkoek
Dit gerecht is heerlijk als ontbijt of op een late zaterdagmiddag. Lekker op de bank en een bord met wentelteefjes van kandijkoek op schoot. U eet dit recept lauw, omdat de kandijkoek warm is en de kwark en frambozen koud zijn.
Benodigdheden:
- diep bord
- koekenpan
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 plakken kandijkoek
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 40 gram boter
- 200 ml magere kwark
- verse framboos
- 3 eetlepels kaneel
- 3 eetlepels honing
- zout en peper naar eigen smaak
Bereidingswijze:
- Meng de eieren en de melk, wentel de plakken kandijkoek hierin.
- Laat de boter smelten in een ruime koekenpan. Bak de plakken kandijkoek hierin 2 minuten aan elke kant, tot ze lekker krokant zijn.
- Leg de krokante kandijkoek per stuk op een bord.
- Smeer het kwarkmengsel over de kandijkoek plakken en leg de frambozen erop. Schep wat druppels honing op de frambozen en bestrooi het geheel met kaneel. Dit is nog eens een lekker ontbijt!
Kandijkoek
Kandijkoek is niet hetzelfde als ontbijtkoek. Kandijkoek is een ontbijtkoek die aan de bovenzijde gedecoreerd is met kandij. Kandij is niets meer of minder dan suiker wat eerst in warm water wordt opgelost en vervolgens gaat kristalliseren. Daardoor ontstaan de grote witte korrels.
Het is handig om te weten dat u niet alleen met (oud) brood wentelteefjes kunt maken. Omdat kandijkoek goed vult, weet u nu wat u een keer als zoete lunch kunt eten. Goed idee om dit eens met familie of vrienden te eten!
In deel 5 laat Pim zien hoe u Hachee uit de wok kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.