Duur 00:00
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 8: Kruiden

Kruiden als dille, koriander, peterselie en rucola zijn veelvoorkomende kruiden. Deze kruiden gebruikt u voornamelijk in de keuken. Heel praktisch is het dus om de kruiden te kweken dicht bij de keuken. U kunt de kruiden in potten kweken, maar ook in vaste grond.

Munt

Munt is een bekend kruid dat veel wordt gebruikt in de Marokkaanse keuken. Een nadeel van munt is dat het heel gauw gaat woekeren. Dit kunt u voorkomen door de munt in een pot te kweken en deze in de grond in te graven.

Invriezen

Verse kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum kunt u oogsten en invriezen voor later gebruik.

Om kruiden te verbouwen heeft u geen grote lap grond nodig. Een potje in de keuken of op het balkon voldoet ook prima. Het ruikt lekker en het is ook nog eens veel goedkoper dan voor elke maaltijd een duur bakje kruiden in de supermarkt te kopen.

In deel 9 legt Gerda uit hoe u onkruid en ongedierte in uw moestuin kunt voorkomen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer