Deel 8: IJskofie en Caffe Freddo
IJskoffie is ook zeker een lekker drankje, dat u een fris gevoel geeft. U leert de traditionele ijskoffie te maken in deze stap en niet alleen dat, u krijgt ook het recept van een variant: de caffe freddo.
Ingrediënten ijskoffie
- 1 dubbele espresso
- 50 ml gecondenseerde melk
- 10 ijsklontjes (los van elkaar)
- 1 theelepel vanille suiker
- Ook nodig: een blender
Bereiding
- Breng de ijsblokjes en een schepje vanille suiker bij elkaar in de blender;
- Voeg de gecondenseerde melk toe;
- Giet de koffie in de blender en zet de blender zo’n 8 tellen aan;
- Schenk vervolgens de ijskoffie in een mooi hoog glas;
- Daar staat hij dan, de frisse ijskoffie!
Ingrediënten caffe freddo
- 1 dubbele espresso
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels koffie likeur
- 1 theelepel witte suiker
- 60 ml slagroom (bekertje)
- 10 ijsblokjes
- Ook nodig: een blender
Bereiding
- Schep de bruine suiker in een glas;
- Schenk de koffie erbij, meng dit en laat het even staan;
- Schep de suiker door de slagroom en klop dit stijf;
- Doe de ijsblokjes in de blender en giet het koffie/suiker mengsel erbij;
- Giet een theelepel koffie likeur in de blender en doe er een klein beetje slagroom bij in;
- Vervolgens zet u de blender aan tot de ijsblokjes in kleinere stukjes in de blender zwemmen;
- Giet in een mooi uitlopend glas de rest van de koffielikeur;
- Giet de inhoud van de blender in het glas en schenk de rest van de slagroom op de koffie;
- Dat ziet er feestelijk uit!
Nu kunt u 2 heerlijke ijskoffievarianten maken. Leuk om samen met een vriend of vriendin van te genieten! Deel 9 gaat over een hele bijzondere koffiespecialiteit: barraquito. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.