Duur 01:55
Gepubliceerd op 18 april 2016

Deel 7: Hasseltse koffie

Een afzakkertje wordt het ook wel genoemd. Dat komt omdat er in deze koffie een chocolade likeur zit. Na een gezellig diner met vrienden is het leuk om na te tafelen, waarom dan niet met deze heerlijke koffie? Bekijk snel de stap en serveren maar!

Ingrediënten:

  • 1 kopje sterke koffie
  • 30 ml crème de cacao
  • slagroom (bekertje of spuit)
  • 1 theelepel bruine suiker
  • sinaasappelschilletje
  • (chocoladesnippers)

Wit is bitter

Als u de sinaasappel gaat schillen moet u er goed op letten dat u alleen de kleur oranje ziet. Want wanneer u een stukje van het witte gedeelte van de schil gebruikt, wordt het bitter. En dat zou zonde zijn van de koffie!

Bereiding

  • Doe de bruine suiker en sinaasappelschil in een glas;
  • Verwarm de crème de cacao en voeg het bij de suiker en sinaasappel schil;
  • Giet de hete koffie erbij in het glas;
  • Vul de rest van het glas aan met slagroom, het mag zeker tot over de rand;
  • Strooi er wat hagelslag, vlokken of chocolade snippers overheen.

Nu weet u hoe u uw gasten kunt verwennen met een heerlijke koffie en likeur in één. Variatie kunt u natuurlijk aanbrengen met verschillende soorten vlokken, hagelslag en chocoladesnippers.

In deel 8 zal Joep laten zien hoe u ijskoffie maakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer