Deel 6: Wiener Melange
De koffiehuizen van Wenen zijn van oudsher wereldberoemd door de kwaliteit van de koffiebonen en de vele kleurrijke koffierecepten. Een van de bekendste koffierecepten is die van de Wiener Melange. Hij smaakt even goed als het aantal calorieën dat erin zit.
Ingrediënten:
- 150 ml zwarte koffie
- 70 ml melk (maak warm in pannetje, mag niet koken)
- 1 eidooier
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 50 ml slagroom (bekertje of spuitbus)
- geraspte chocola (gebruik bittere chocola om zelf te raspen)
Ei scheiden
Om ervoor te zorgen dat u alleen de eidooier te pakken krijgt en niet het eiwit, kunt u een trucje toepassen. Breek het ei doormidden, maar houd de twee helften nog tegen elkaar aan. Draai dan beide uiteinden naar beneden, zodat u in het ei kunt kijken. Vervolgens ziet u waar de eidooier in zit en die gaat u voorzichtig overgooien van de ene halve dop in de andere en terug. Door dit te doen, verdwijnt het eiwit. Vergeet niet een bakje onder het ei te zetten, hier valt het eiwit dan in. U kunt ook een eierscheider gebruiken.
Bereiding
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan;
- Meng de koffie met de melk, maak het geheel heet;
- Klop de eidooiers met de suiker in een kop of glas;
- Giet al roerend het koffie/melk mengsel en het suiker/ei mengel bij elkaar;
- Spuit of giet de slagroom op het mengsel;
- Strooi er geraspte chocola overheen
- En dan hebben we een heerlijke Wiener Melange!
Nu kunt u vanavond een heerlijke Wiener Melange maken en genieten van dit makkelijke en lekkere drankje. Deel 7 gaat over de Hasseltse koffie. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.