Deel 5: Hartjes en appeltjes
Als u thuis bezoek krijgt, is het natuurlijk geweldig leuk als u een heel mooie koffie kunt presenteren. Met een cappuccino waarop een hartje of appeltje te zien is, steelt u altijd de show.
Appeltje
Door de juiste techniek toe te passen, kunt u een mooi appeltje maken met het schuim van uw cappuccino. Maak eerst een espresso en schuim de melk op. Heeft u iets te veel melk? Haal er dan wat melk uit, hierdoor kunt u beter walsen.
- Om een appeltje te maken, moet u uw kan goed onder controle houden;
- Schenk de melk/schuim op de espresso door de crème laag, doe dit in een constante lijn;
- Probeer de kan wat hoger boven de mok te houden als u begint met schenken;
- Ga langzamerhand wat lager en draai een half rondje
- En daar heeft u hem, een mooi appeltje.
Hartje
Een hartje lijkt heel veel op het appeltje. Alleen trekt u op het laatst een streep door het appeltje. Door zo’n kleine handeling, kunt u zo’n groot effect creëren.
- Begin hoog met schenken, schenk door de crème laag heen;
- Ga weer langzamerhand naar beneden met het kannetje;
- En draai weer een half rondje, ziet u het appeltje al? Dan trekt u naar de andere kant een directe rechte lijn.
- En daar is hij dan, het mooie hartje.
Met een beetje oefening heeft u deze kunstige koffiespecialiteiten zo onder de knie. In deel 6 zal Joep wat meer vertellen over de Wiener Melange. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.