Duur 01:45
Gepubliceerd op 18 april 2016

Deel 5: Hartjes en appeltjes

Als u thuis bezoek krijgt, is het natuurlijk geweldig leuk als u een heel mooie koffie kunt presenteren. Met een cappuccino waarop een hartje of appeltje te zien is, steelt u altijd de show.

Appeltje

Door de juiste techniek toe te passen, kunt u een mooi appeltje maken met het schuim van uw cappuccino. Maak eerst een espresso en schuim de melk op. Heeft u iets te veel melk? Haal er dan wat melk uit, hierdoor kunt u beter walsen.

  • Om een appeltje te maken, moet u uw kan goed onder controle houden;
  • Schenk de melk/schuim op de espresso door de crème laag, doe dit in een constante lijn;
  • Probeer de kan wat hoger boven de mok te houden als u begint met schenken;
  • Ga langzamerhand wat lager en draai een half rondje
  • En daar heeft u hem, een mooi appeltje.

Hartje

Een hartje lijkt heel veel op het appeltje. Alleen trekt u op het laatst een streep door het appeltje. Door zo’n kleine handeling, kunt u zo’n groot effect creëren.

  • Begin hoog met schenken, schenk door de crème laag heen;
  • Ga weer langzamerhand naar beneden met het kannetje;
  • En draai weer een half rondje, ziet u het appeltje al? Dan trekt u naar de andere kant een directe rechte lijn.
  • En daar is hij dan, het mooie hartje.

Met een beetje oefening heeft u deze kunstige koffiespecialiteiten zo onder de knie. In deel 6 zal Joep wat meer vertellen over de Wiener Melange. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer