Naar cookieinstellingen
Duur 05:15
Gepubliceerd op 13 mei 2016

Deel 2: Gebakken vistartaarsushi

Bent u ook zo dol op sushi maar heeft u het nog nooit zelf gemaakt, omdat u bang bent dat het veel werk is? Met dit recept voor zelfgemaakte sushi neemt Mathijs Vrieze al uw angsten weg. En: het is nog gezond ook!

Benodigdheden:

  • Mes
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Vershoudfolie
  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten:

  • 300 gram rauwe zalmfilet
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 4 eetlepels kappertjes
  • halve ui
  • 4 plakken noriwier
  • 200 gram pandanrijst
  • verse gember naar smaak
  • 8 bosuitjes
  • 2 theelepels wasabi
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • snufje peper en zout

Bereiding:

Snijd de rauwe zalm en de gerookte zalmsnippers in kleine blokjes en doe deze in een grote mengkom. Snipper de ui, hak de kappertjes fijn en meng dit met een snufje peper door de zalm.

Leg de plakken noriwier op het aanrecht op vershoudfolie.
Verdeel de zalm over de zwarte zeewiervelletjes. Om ze goed op te kunnen rollen, legt u de zalm gelijkmatig in een strookje aan het begin van de vellen. Nu rolt u ze zo strak mogelijk op, daarna rolt u ze in de folie en legt u ze minimaal een half uur in de vriezer. Dan is het straks gemakkelijker om er mooie plakjes van te snijden.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg er tijdens het koken wat plakjes verse gember aan toe.

Maak een dipsausje van de wasabi, mayonaise en de magere yoghurt.

Snijd de zalmtartaar in gelijke plakjes en bak ze in een droge pan met antiaanbaklaag. Zalm is een vette vis (gezonde vetten!) en heeft daarom geen extra bakvet in de pan nodig. Bak ze kort aan één kant op hoog vuur aan. De combinatie van warm en koud in één hap is echt heerlijk!

Bak daarna in dezelfde pan de bosuitjes kort aan en blus ze af met een scheutje witte wijn of water. Met de deksel op de pan even een minuutje laten stoven.

Nu weet u hoe u zelf de lekkerste en gezondste sushi maakt. U kunt de gerookte zalm uit het recept ook vervangen door andere vissoorten en zo uw eigen verrassende combinaties maken. In het volgende deel neemt Mathijs u mee naar een heel ander continent: Afrika! Benieuwd naar zijn recept? Ga dan snel verder naar deel 3. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.