Deel 9: Versieren met eiwitglazuur
Kinderen zijn gek op glazuur: Het is lekker zoet en omdat het hard wordt, barst het zo lekker als u erin bijt. U kunt er vers eiwit voor gebruiken, maar veiliger is om eiwitpoeder te gebruiken in verband met risico op salmonella.
Benodigdheden:
- 250 gram poedersuiker
- 5 gram eiwitpoeder
- 20 ml water
- Enkele druppels kleurstof naar keuze
- Beslagkom
- Mixer
- Spatel
- Paletmes
- Spuitzakje van bakpapier
- Spikkels en suikerfiguurtjes
Werkwijze:
Zeef de poedersuiker met het eiwitpoeder boven de beslagkom. Giet het water erbij en mix met een mixer tot het mooi vloeibaar is. Doe er nog wat water bij als het te dik is en voeg nog wat poedersuiker toe als het glazuur te dun is. De juiste dikte is tandpasta.
Roer een paar druppels kleurstof door glazuur. Schep het glazuur met een paletmes op de cupcake. Druk de randen van de versierde cupcake in de spikkels. Doe dit meteen, anders wordt het glazuur hard en blijft er niets meer aan plakken. Maak de cupcake af met een suikerfiguurtje.
Wilt u glazuur gebruiken om te schrijven? Vouw dan een cornetje van bakpapier en schep hier wat glazuur in. Vouw het cornetje goed dicht en knip het puntje eraf. Maak eerst een proeflijntje op uw werkvlak. Houd het cornetje een stukje boven uw cupcake en druk het glazuur eruit, terwijl u schrijft.
U weet nu op welke manieren u eiwitglazuur kunt gebruiken om uw cupcakes te versieren. Als u nu echt de smaak van het versieren te pakken heeft, gaat u meteen door met de volgende stap: het maken van koekiemonstercupcakes. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.