Deel 3: Cupcakes vullen
Cupcakes zijn van zichzelf al lekker, maar u maakt ze nog bijzonderder met een vulling. In de video ziet u hoe Marjolein ze vult met een mengsel van mascarpone en jam, maar u kunt er alles voor gebruiken wat u lekker vindt.
Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels jam
Benodigdheden:
- Beslagkom
- Mixer
- Spatel
- Spuitzak en glad spuitmondje
- Vulstandaard of hoge beker
- Cupcakeboor of appelboor
Tip:
Ook lekker om cupcakes mee te vullen zijn bijvoorbeeld:
- Banketbakkersroom
- Vruchtenbavarois
- Jam
- Lemon curd
Werkwijze:
Klop met een mixer de mascarpone en jam door elkaar tot er een egaal gekleurd mengsel ontstaat. Zet de spuitzak klaar en schep de vulling er met een spatel in.
Steek de cupcakeboor in het midden van de cupcake en maak een draaiende beweging omhoog om de kern te verwijderen. Zo ontstaat de holte waar u vulling in kunt spuiten.
Druk de vulling goed aan in de spuitzak en zet de spuitzak in het gat dat u in de cupcake heeft gemaakt. Spuit de vulling voorzichtig in de holte en stop iets onder de rand.
Snij het kapje van de kern die u uit de cupcake heeft gestoken af en druk die bovenop de cupcake.
Uw cupcakes zijn nu gevuld. Voordat we ze kunnen decoreren met fondant, hebben we botercrème nodig om de cupcakes mee af te smeren. Hoe u dit doet ziet u in deel 4. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.