Deel 8: Mai tai
De Mai Tai is een tropische cocktail. In de jaren ’40 en ’50 werden in Amerika de Tiki-cultuur en de Hawaii-look, populair: er werden tropische bars ingericht waar exotische cocktails gebaseerd op rum werden geschonken.
Ingrediënten:
- 20 ml bruine rum
- 20 ml witte rum
- 20 ml Dutch orange Curaçao
- 10 ml orgeadesiroop
- 10 suikersiroop
- 1 limoen
Bereidingswijze:
Vul de shaker met ijsblokjes. Pers 1 limoen uit. De schil mag ook in de shaker. Voeg suikersiroop, orgeade en orange Curaçao toe. Daarna de rum. Dit alles shaken. Giet de cocktail met ijs en al in het glas.
Serveertip
Garneer met bijvoorbeeld verse ananas en een cocktailkers.
Variaties
De Mai Tai kent veel recepten en variaties.
De Dutch orange Curaçao kunt u bijvoorbeeld vervangen door een andere sinaasappellikeur als triple sec of cointreau. Orgeadesiroop is gemaakt van amandelen en kunt u vervangen door andere amandelsiropen of amandellikeuren.
Cocktails zonder alcohol kunnen ook lekker zijn! In deel 9 leert u hoe u een alcoholvrije mojito maakt: de nojito! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.