Deel 7: Margarita
De Margarita is een Mexicaanse cocktail gebaseerd op tequila. Er gaan verhalen dat deze cocktail bedacht is om op een meer elegante manier tequila te drinken: bij het drinken van een ’tequila straight’ likt u zout van uw hand, neemt u een shot tequila en bijt u vervolgens in een limoen. Dit drankje is een stuk makkelijker en lekkerder!
Ingrediënten:
- 40 ml tequila
- 20 ml cointreau of triple sec
- 20 ml limoensap
- zout
- ijsblokjes
Bereidingswijze:
Schenk de tequila, cointreau (of triple sec) en het limoensap in een shaker en doe daar enkele ijsblokjes bij. Even schudden en serveren in een glas met een zoutrandje.
Serveertips
Garneer het glas met een zoutrandje. Strooi een laagje zout op een schoteltje. Maak de buitenkant van de rand van het glas vochtig met een partje limoen. Dip de rand van het glas voorzichtig in het zout om klontjes te voorkomen.
In deel 8 leert u hoe u een tropische cocktail, de Mai Tai, kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.