Deel 6: Limoncellobonbon
Een vleugje alcohol kan een bonbon een speciale smaak geven. In deze bonbon niet de standaard rum of kersenlikeur, maar limoncello. Verfrissend en niet te sterk. Een bonbon voor het hele jaar. Lekker fris in de zomer en in de winter een heerlijke aanvulling bij de thee.
Benodigdheden:
- kom
- mixer
- spatel
- spuitzak
- vriezer
- prikker
- silpat/bakpapier
- snijplank
Ingrediënten:
- 12 bitterkoekjes
- 100 gram boter
- 150 gram poedersuiker
- flesje limoncello
- 50 gram suiker
- 300 gram pure chocola
Bereiding:
- Meng 3 eetlepels suiker met 6 eetlepels limoncello, dit wordt de siroop.
- Mix de poedersuiker met op kamertemperatuur gebrachte boter tot het er fluweelzacht uitziet.
- Roer de siroop door de mix. Dit geheel wordt de limoncellocrème.
- Leg de 12 bitterkoekjes in 3 rijtjes van 4 koekjes op de met bakpapier beklede snijplank.
Tip: wilt u de limoncellosmaak versterken? Hol dan het bitterkoekje uit en doe daar een klein scheutje limoncello in. - Doe de limoncellocrème in een spuitzak en spuit een toef op elk koekje.
- Zet de snijplank met de koekjes ongeveer 15 minuten in de vriezer.
- Smelt ondertussen de chocola au bain-marie en breng het weer terug naar 32°C.
- Mogen de koekjes met crème uit de vriezer? Steek dan een prikker in het koekje en haal het koekje door de chocola.
- Laat de koekjes vervolgens weer hard worden in de koelkast.
Of het nou kerst is of gewoon een gezellige lunch… U kunt unieke bonbons serveren mét een vleugje alcohol. En dat niet alleen, u heeft ze zélf gemaakt in uw eigen keuken. In het volgende deel gaat u chocoladefudge maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.