Deel 5: Bonboreo
Deze bonbon heeft, zoals al uit de naam blijkt, een oreokoekje als basis.
Dit zijn chocoladekoekjes met een vanillevulling ertussen. Omdat u een koekje als basis gebruikt, is deze bonbon al redelijk snel klaar.
Benodigdheden:
- keukenmachine
- bakpapier
- vriezer
- 2 vorken
- koelkast
Ingrediënten voor 12 bonbons:
- 1 rol oreokoekjes zonder chocolade
- 100 gram naturel roomkaas
- 100 gram melkchocola
Bereiding:
- Maak 1 rol oreokoekjes fijn, dit kan in een blender of een keukenmachine. Heeft u deze niet? Doe de koekjes dan in een theedoek en ga er voorzichtig op slaan met een deegroller.
- Doe alle roomkaas in een kom en voeg de gemalen koekjes eraan toe. Meng dit tot een geheel.
- Draai er balletjes van, van ongeveer 3 cm doorsnee.
- Leg ze op een met bakpapier beklede snijplank en zet ze 15 minuten in de koelkast.
- Smelt ondertussen 100 gram melk chocola au bain-marie.
Tip: wanneer u chocola gaat smelten, is het vaak handig om met druppels chocola te werken. Heeft u dit niet? Gebruik dan Zwitserse chocola en breek dit in blokjes voordat u het gaat smelten. Dit bevordert het smeltproces. - Laat de chocola afkoelen tot 32°C door het te tempereren.
- Haal met 2 vorken de balletjes één voor één door de chocola en leg ze weer op het bakpapier.
- Laat ze 30 minuten uitharden in de koelkast.
- Leg ze na het uitharden op een mooi bord en uitdelen maar.
Deze bonbon is rond en ziet er erg mooi uit als u er een stapeltje van op een wit bord legt. Omdat deze bonbon redelijk machtig is en dus flink vult, is uitdelen zeker een verstandige keuze. In deel 6 gaat een bonbon met een vleugje alcohol maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.