Naar cookieinstellingen
Duur 04:07
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 10: Chocolade bakjes

Als laatste maar zeker niet de minste, het chocolade bakje. Dit bakje maakt u van chocola en kunt u dus ook helemaal opeten. U kunt er bonbons in serveren, maar u kunt er ook een schepje ijs in doen! De bakjes die helemaal dicht zijn, kunt u ook serveren met iets te drinken erin. Vergeet er niet een rietje bij te serveren, want de wand van dit bakje is erg kwetsbaar.

Benodigdheden:

  • pan
  • kom
  • waterballonnen
  • snijplank
  • bakpapier
  • lepel
  • vork
  • schaar
  • kunststof spatel

Ingrediënten voor 6 bakjes:

  • 200 gram pure chocola

Bereiding:

  1. Smelt 200 gram pure chocola au bain-marie.
  2. Tempereer het terug naar 32°C.
    Tip:
    let er goed op dat u de chocola pas gebruikt als het op de gewenste temperatuur is, is het warmer dan 32°C en gebruikt u het toch, dan bestaat de kans dat de ballon knapt. Dat zou zonde zijn van de mooie muren in de keuken…
  3. Blaas de 6 ballonnen middelmatig op.
  4. Draai met een eetlepel zes ronde chocola plakjes een eindje uit elkaar op de met bakpapier beklede snijplank.
  5. Rol elke ballon tot de helft door de chocola met de bolle kant.
  6. Zit er aan elke kant evenveel chocola? Plak de ballon dan met de chocolade kant op één van de ronde chocolaplakjes.
    Tip:
    druk de ballon niet te hard op het plakje chocola. Als u te hard drukt, krijgt u namelijk een gaatje onderin het bakje. Als hij vast staat, staat hij vast.
  7. Doe dit met elke ballon tot u 6 ballonnen naast elkaar heeft staan op de snijplank.
  8. Zet de snijplank 20 minuten op een koude plek. Dit kan in de winter buiten en in de zomer kunt u ruimte maken in de koelkast voor de snijplank.
  9. Is de chocola hard? Knip dan voorzichtig bovenin de sluiting van de ballon een klein gaatje.
    Tip:
    Knip een klein gaatje, zodat het lucht er geleidelijk uit loopt. Maakt u het gaatje te groot, dan heeft u kans dat de ballon niet snel genoeg los komt van de chocola en dat het bakje breekt aan de zijkant.

Nu weet u hoe u een toetje serveert waar u geen afwas aan overhoudt. Dit bakje is in zijn geheel op te eten en een must onder de chocoladeliefhebbers. Het is ook leuk om uw zelfgemaakte bonbons in dit bakje te serveren of het bakje met bonbons in te pakken en weg te geven als cadeau.

Wilt u nou voor een feestje over een week de bonbons bewaren? Dat kan! Bewaar de bonbons afgesloten in de koelkast, dit kan vanaf het moment dat ze gemaakt zijn nog 3 weken. U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.