Afghaanse spruitjes van Wakil Kabiri

Spruitjes zijn zeer bekend in Nederland, maar wist u dat ze ook in Afghanistan worden gegeten? De Afghaanse restauranthouder Wakil Kabiri legt uit hoe u Afghaanse spruitjes maakt.

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)

  •  1 kilo spruitjes
  • Olie
  • Paprikapoeder
  • Ui
  • Knoflook
  • Zeezout
  • Knoflookpoeder
  • Chilipoeder
  • Tomatenpuree

Bereidingswijze:

Verwarm de olie in een pan en bak hierin het ui mooi goudbruin. Doe daarna de knoflook erbij.

Als de knoflook ook goudbruin is de paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder erbij doen. Roer dit geheel een tiental seconde.

Nadat u dit heeft gedaan voegt u de tomatenpuree toe. Laat het geheel even met rust totdat de olie door de puree heen komt.

Kook ondertussen de spruitjes in water. Voeg niet te veel vocht toe. Ongeveer 2 theeglazen water is genoeg.

Als de spruitjes klaar zijn voegt u ze met water en al bij het mengel van tomaten, ui, knoflook en kruiden. Doe de deksel op de pan en laat staan totdat al het water is verdampt. als de spruitjes nog hard zijn als het water verdampt is voegt u nieuw water toe, net zolang totdat de spruitjes goed zacht zijn.

Bron: Wakil Kabiri

Geef een reactie

Reacties (2)

    HennyR says:

    Ik vind het altijd wel handig als ik een recept volg om de juiste hoeveelheden van alles te weten. Kunt U dit nog vermelden? Alvast bedankt

    Kaatje says:

    Op de Tomaten puree en Knoflook poeder ,maak ik mijn Spruitjes al jaren
    Alleen snij ik ze door ,en Wok ze
    HEERLIJK