Afghaanse spruitjes van Wakil Kabiri
Publicatiedatum: 6 maart 2020
Spruitjes zijn zeer bekend in Nederland, maar wist u dat ze ook in Afghanistan worden gegeten? De Afghaanse restauranthouder Wakil Kabiri legt uit hoe u Afghaanse spruitjes maakt.
Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)
- 1 kilo spruitjes
- Olie
- Paprikapoeder
- Ui
- Knoflook
- Zeezout
- Knoflookpoeder
- Chilipoeder
- Tomatenpuree
Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een pan en bak hierin het ui mooi goudbruin. Doe daarna de knoflook erbij.
Als de knoflook ook goudbruin is de paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder erbij doen. Roer dit geheel een tiental seconde.
Nadat u dit heeft gedaan voegt u de tomatenpuree toe. Laat het geheel even met rust totdat de olie door de puree heen komt.
Kook ondertussen de spruitjes in water. Voeg niet te veel vocht toe. Ongeveer 2 theeglazen water is genoeg.
Als de spruitjes klaar zijn voegt u ze met water en al bij het mengel van tomaten, ui, knoflook en kruiden. Doe de deksel op de pan en laat staan totdat al het water is verdampt. als de spruitjes nog hard zijn als het water verdampt is voegt u nieuw water toe, net zolang totdat de spruitjes goed zacht zijn.
Bron: Wakil Kabiri
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik vind het altijd wel handig als ik een recept volg om de juiste hoeveelheden van alles te weten. Kunt U dit nog vermelden? Alvast bedankt
Op de Tomaten puree en Knoflook poeder ,maak ik mijn Spruitjes al jaren
Alleen snij ik ze door ,en Wok ze
HEERLIJK