ijzerkoekjes

Vlaardingse ijzerkoekjes van Arjen Brijs

Arjen moest in de laatste aflevering van Heel Holland Bakt helaas de tent verlaten. Op 23 januari 2020 is hij te gast bij Tijd voor MAX en maakt hij een typische Vlaardingse lekkernij: ijzerkoekjes. Zo maakt u ze.

Ingrediënten (voor 30-35 koekjes)

  •  400 gram Zeeuws bloem
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram water
  • 2 gram zout
  • 6 gram kaneel

Extra benodigdheden

  •  IJzerkoekjesbakplaat
  • Plamuurmes of dunne spatel
  • Taart-/koekjesrooster
  • Huishoudfolie
  • Deegroller

Bereidingswijze

Kneed alle ingrediënten tot een deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat een half uur tot een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 6 millimeter  en verwarm ondertussen de bakplaat. Steek koekjes uit en bak deze op de ijzerkoekjesplaat. Gebruik een dunne metalen spatel of plamuurmes om de koekjes om te draaien. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

(Bron: Arjen Bijs)

Geef een reactie