Pastei
De signatuuropdracht is deze keer een pastei. Voor de technische opdracht worden er zes éénpersoons-, prachtig gebakken en gekruide varkenspasteitjes gemaakt. Het spektakelstuk is een meringuetaart.
In deze vijfde ronde zoeken Mel Giedroyc en Sue Perkins naarstig verder naar Groot-Brittannië's beste amateurbakker. De overgebleven bakkers doen heel hard hun best om zompige bodems te vermijden bij het maken van hun pasteien. De tent wordt al snel gevuld met het heerlijk aroma van verse baksels, want als signatuuropdracht moeten de bakkers met hun familierecept indruk maken op de vermaarde meesterbakker Paul Hollywood en de legendarische kookboekenschrijfster en bakster Mary Berry. Bij het afdekken van de pastei, met schilferdeeg of snel bladerdeeg, spelen sommigen op veilig maar anderen experimenteren erop los. Daarna volgt de gevreesde technische opdracht waarbij het voor Jason, die al z'n hele leven lang vegetariër is, een groot probleem is om zes eenpersoons-, prachtig gebakken en gekruide varkenspasteitjes te maken voor de jury. Als afsluiting volgt dan eindelijk het zoete spektakelstuk in de vorm van een meringuetaart. De verwachtingen van de jury zijn hooggespannen en ze hopen op krokante deegbodems met heerlijke custard-fruitvulling, afgedekt met een perfecte meringue. Maar sommige bakkers blijken niet bestand tegen de druk.