Alternatieve Ingrediënten
De signatuuropdracht: suikervrije taarten, de technische opdracht: glutenvrije pitabroodjes en het spektakelstuk: zuivelvrije ijsboomstammetjes
Deze aflevering moet de bakkers op zoek naar alternatieve ingrediënten voor suiker, gluten en zuivel. Dat is een flinke klus voor sommigen, maar gelukkig hoeft dat niet in één ronde. De signatuuropdracht bestaat uit het maken van verschillende soorten suikervrije taarten: van ananastaart tot aan worteltaart. Voor één bakker is suikervrij niet genoeg, de bakker gaat nog een stapje verder met bakken zonder enige traditionele vorm van deeg. Paul is deze aflevering verantwoordelijk voor de technische opdracht: het maken van glutenvrije pitabroodjes, die gemaakt worden van een zeer plakkerig deeg waarbij de vaardigheden van de bakkers goed getest worden. Voor het spektakelstuk moeten de bakkers zuivelvrije ijsboomstammetjes maken. Kokosmelk biedt de basis van het ijs en de bijbehorende tropische vruchten mogen zeker niet ontbreken.