Zoet deeg
Als signatuuropdracht moeten de thuisbakkers 24 identieke roombroodjes met glazuur bakken, de technische opdracht is een Duitse Bienenstich en het spektakelstuk is een Poolse babka-taart.
Er zijn nog maar vijf kandidaten in de wedstrijd en in deze aflevering draait het om zoet deeg. Presentatrices Claire en Mel onthullen de signatuuropdracht: de bakkers moeten 24 identieke roombroodjes met glazuur bakken. Het formaat maakt niet uit, zolang ze maar gevuld en gelijkvormig zijn.
Maggie wil verrast worden en smullen en Matt hoopt op een zacht en luchtig deeg. Olivia's broodjes zijn gevuld met banketbakkersroom en geglazuurd met bosbessencompote en citroensap. Fiona maakt een gerecht met een knipoog naar haar vader, die elke ochtend een kop Vietnamese koffie drinkt. Ze bakt hokkaido-melkbroodjes, naar een Japanse broodsoort. Ze zijn gevuld met gecondenseerde melk, slagroom en gegarneerd met plakjes getempereerde chocolade. Monica gaat op de Italiaanse toer en bakt citrusbroodjes gevuld met sinaasappelroom en bedekt met mandarijnglazuur en accenten van sinaasappel.
Voor de technische opdracht kiest Matt een recept uit zijn portfolio. De bakkers maken de traditionele Duitse lekkernij Bienenstich: gebakjes van gistdeeg die gevuld zijn met banketbakkersroom met honing, met een bovenlaag van knapperig gebakken amandelen. Ze krijgen twee uur voor deze lastige opdracht. Dag twee van de zoet-deegweek, tijd voor het spektakelstuk! Matt en Maggie willen dat de bakkers een decoratieve babka-taart maken. Die mag van eigen ontwerp zijn of afgebakken worden in een blik: elke vorm is mogelijk. De babka is een traditionele Poolse feestelijke taart van gistdeeg, met vanbinnen vaak krullen van kaneel en chocola.