Verrijkt deeg
De vijf resterende bakkers storten zich op een signatuuropdracht van hartige miniatuurbaksels, een Parijse pithivier als technische opdracht en strudel als spektakelstuk.
Voor de signatuuropdracht moeten de vijf resterende bakkers twaalf hartige miniatuurbaksels maken in twee variaties. Ze mogen zelf het deeg kiezen, maar per variatie moet alles gelijk van grootte en vorm zijn en hetzelfde gevuld. James haalt inspiratie uit Spanje voor zijn gerookte rundvleesempanadas. Suzy hoopt de jury voor zich te winnen met haar Griekse afkomst, ze maakt filospiralen met feta en haar tweede hartige hapje vult ze met spinazie en ricotta. Voor de technische opdracht deelt Maggie haar pithivierrecept uit met paddenstoelen, tijm en prei. Normaal wordt een pithivier met zoet amandeldeeg gemaakt, maar Maggie's versie is een heerlijk hartig baksel waarbij het deeg de ster is. De pithivier is berucht, hij staat bekend als een van de lastigste baksels en met nog maar vijf bakkers in de schuur, wordt dit de lastigste technische opdracht tot nu toe. Het spektakelstuk is strudel. De bakkers mogen er net zoveel vullingen, specerijen of toppings bij maken als ze willen, als het spektakelstuk maar binnen vier uur af is. Het maken van het filodeeg zal de bakkers de meeste kopzorgen geven. Ze moeten er alles aan doen om te zorgen dat de strudel niet barst.