Soezendeeg
Voor de signatuuropdracht bakken de deelnemers éclairs, de technische opdracht is een ingewikkelde Paris-Brest en een prachtige Saint-Honorétaart wordt het spektakelstuk.
Deze aflevering zetten de tien overgebleven bakkers hun beste beentje voor met soezendeeg. Als signatuuropdracht moeten de bakkers twaalf identieke, zoete, gevulde éclairs bakken die geglazuurd moeten worden. Ze moeten natuurlijk van soezendeeg zijn en uiteraard in de vorm van een éclair. Janice legt de lat hoog: ze vult haar éclairs met slagroom en zelfgemaakte blauwebessen-jam, bovenop komt lavendelglazuur. Angela maakt koffie-éclairs met koffiesiroop. James heeft op zijn beurt gekozen voor passievrucht. De technische opdracht is lastig; Paris-Brest, een Frans dessert van soezendeeg met banketbakkersroom. Het dessert werd oorspronkelijk bedacht om een Franse wielerkoers te vieren, dus het soezendeeg wordt in de vorm van een wiel gespoten. De jury wil graag een perfect ronde Paris-Brest, die licht krokant is en is gevuld met romige amandelcrème met een sterke noten-karamelsmaak. Het spektakelstuk is een adembenemende Saint-Honorétaart. Daarbij moeten de bakkers het originele recept zo trouw mogelijk volgen, maar de smaak en decoratie mogen zo creatief zijn als ze zelf willen. Meg, de eeuwige rebel, geeft haar eigen unieke draai aan het recept en noemt het een Saint-Znoudtaart, een kruising tussen de Saint-Honorétaart en een Libanees dessert. En ook Brendan breekt met traditie. Hij gebruikt een chiboust (Italiaanse meringue) met frambozen, chocola en vanillecrème. Sian gebruikt de legendarische operataart als inspiratie, met drie lagen chocolade-bladerdeeg afgewisseld met lagen koffie-amandelbanketbakkersroom voordat ze er profiteroles bovenop plaatst.