Pastei
De signatuuropdracht is een typisch Australische pastei, als technische opdracht bakken de thuisbakkers een meringuetaart met bloedsinaasappel en chocola. Het spektakelstuk is een hoge fruittaart.
De drie veeleisende opdrachten worden afgetrapt met de signatuuropdracht waarbij de bakkers in twee uur tijd zes unieke, hartige pasteien maken. De bodem en het deksel van elke pastei moeten van deeg zijn, maar de vulling, de grootte, de vorm en de versiering mogen de bakkers zelf kiezen. De technische opdracht is een bloedsinaasappel-chocolademeringue-taart met hazelnootdeegbodem. Zoals altijd bij de technische opdracht ontbreekt er wat informatie in het recept, zoals de rusttijd voor het deeg. Het venijn zit in de details en het is heel belangrijk om het deeg goed te bakken en ook de dikte van de bloedsinaasappelcurd goed te krijgen. En dan is er nog het vier uur durende spektakelstuk. Voor deze opdracht willen juryleden Matt en Maggie dat de bakkers een prachtige, ingewikkelde, hoge fruittaart creëren. Janice noemt haar creatie een composttaart, want hij ziet eruit als een berg herfstbladeren. James bakt een custard-appeltaart met nootmuskaat. Suzy hoopt de jury voor zich te winnen met haar klassieke appel-perentaart, versierd met hartjes en toffee-appel. De enorme taart wordt gedecoreerd met 300 deegblaadjes.