Internationaal
De thuisbakkers krijgen een New Yorkse signatuuropdracht, een Frans meesterwerk en een allesomvattend spektakelstuk voor hun kiezen.
Deze aflevering gaat Bake Off op de internationale toer met drie opdrachten van over de hele wereld. De thuisbakkers krijgen een New Yorkse signatuuropdracht, een Frans meesterwerk en een allesomvattend spektakelstuk voor hun kiezen. Antonio, Olivia, Monica en Liesel zijn drie opdrachten verwijderd van de finale, dus ze staan flink onder druk. Eerst onthullen Claire en Mel de signatuuropdracht: de bakkers gaan een cheesecake bakken. Deze eenvoudige taart bestaat al 4000 jaar en komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Onze bakkers laten zien dat deze lekkernij sindsdien een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt.
Antonio maakt een vanille-citruscheesecake van ricotta, omhuld door korstdeeg en geserveerd met vers vanille-ijs. Monica houdt de gemoederen bezig door te kiezen voor een bodem gemaakt uit kant-en-klare chocoladekoekjes. Haar Napolitaanse cheesecake heeft lagen van aardbei, vanille en chocolade. Olivia's schwarzwälder-cheesecake is gevuld met chocola en kersen en heeft een vers gebakken bodem van chocoladebiscuit. Liesels cheesecake heeft een bodem van korstdeeg, een vulling van ricotta en is bedekt met zure kersen en amandel-shortbreadkoekjes. Daarna volgt de technische opdracht. Dit keer heeft Maggie voor de vier overgebleven bakkers iets heel bijzonders in petto. Ze moeten een soufflé bakken met eekhoorntjesbrood en drie soorten kaas. Omdat de soufflé direct na het serveren gegeten moet worden, zal de jury om de vijf minuten blind proeven en een top 4 maken.
Nog één opdracht en dan beslissen Maggie en Matt welke bakkers er in de finale staan en wie de Bake Off-schuur moet verlaten. Voor het spektakelstuk maken de bakkers een baksel met het thema 'internationaal'. Daarbij kunnen ze denken aan hun eigen afkomst, een verre vakantie of mensen die hen hebben geïnspireerd.