The Great Australian Bake Off

Informatief

Twaalf bakkers moeten dertig opdrachten uitvoeren, waarna één van hen wordt uitgeroepen tot beste thuisbakker van Australië!

Seizoen 3
Vanaf 16 september 2018
Elke zondag, rond 07.45 uur, NPO 1
(10 afleveringen)

Do 1 januari 1970 0:00 0 min

Dessert

De signatuuropdracht is een unieke pudding. Een Australische klassieker is het onderwerp van de technische opdracht. Het spektakelstuk wordt een spectaculair dessert in meerdere etages.

Deze aflevering moeten de zes overgebleven bakkers zich over zalige desserts buigen. Om te beginnen maken de bakkers vijf warme, zoete toetjes. Puddingen zijn al met de Eerste Vloot vanuit Groot-Brittannië naar Australië gekomen en tijdens de goudkoorts werd de Christmas Pudding de grote favoriet. In de loop der tijd hebben puddingen een Australisch vleugje gekregen door er ingrediënten als ananas en passievrucht aan toe te voegen. Daarna komt de technische opdracht. Maggie stelt de bakkers voor de uitdaging om haar pavlova met gedroogde abrikozen te maken. Hij bestaat uit drie lagen: gedroogde abrikozenboter, gedroogde abrikozencurd en gedroogde abrikozen gepocheerd in verjussiroop met een beetje crème fraîche. Ze krijgen twee uur de tijd en de jury proeft het resultaat blind. Voor het spektakelstuk willen juryleden Matt en Maggie dat de bakkers een spectaculair dessert maken. Hun creaties moeten uit minimaal drie etages bestaan. James maakt drie taarten, elk van een ander deeg en met een andere smaak: peer en walnoot, chocola en frambozen met een chocoladedeeg en passievrucht-kokosmeringue. Nathan is zenuwachtig en wil dat zijn dessert aan het circus en de kermis doet denken. Suzy maakt friszure fruitdesserts, zoals een mango-passievruchttrifle, citroen-passievruchtmeringues en een limoen-kokosmousse.