Brood
De zeven overgebleven bakkers moeten als signatuuropdracht hartige platte broden maken, knoopbroodjes bij de technische opdracht en een stol als spektakelstuk.
De zesde aflevering brengt een overdaad aan koolhydraten: de zeven overgebleven bakkers gaan aan de slag met brood. Als signatuuropdracht moeten de bakkers twaalf hartige broden bakken: zes gevulde en zes met een smaakje. Platte broden zijn de oudste broodvorm en bestaan al duizenden jaren. Ben heeft zich laten inspireren door zijn plaatselijke Indiase restaurant en bakt een naan met gerookte knoflook en venkelzaad. Suzy houdt het bij haar mediterrane roots. Jasmin bakt een tomaten-olijvenfocaccia en een pestoquesadilla. Het is een race tegen de klok, want haar deeg heeft veel tijd nodig om te rijzen. Daarna volgt een zenuwslopende technische opdracht waarvan iedereen in de knoop raakt. Jurylid Matt daagt de bakkers uit om acht identieke knoopbroodjes te maken met drie verschillende soorten noten. en om het nog lastiger te maken, laat hij een deel van het recept weg. Voor het vier uur durende spektakelstuk willen Matt en Maggie dat de bakkers een stol maken, een echt feestbrood. De stol is van origine Duits en is een rijk, stevig brood vol fruit met glazuur erover. Sian maakt een dadel-, chocolade- en hazelnootbrood, gevuld met hazelnootspijs, versierd met handbeschilderd marsepeinfruit. James gebruikt exotische zuurbessen uit Iran. Angela heeft besloten om een kersen-perzikkrans te maken, versierd met kersen en citroentijm.