Brood
De thuisbakkers moeten als signatuuropdracht zes burgerbroodjes bakken, de technische opdracht is een baguette met vijgen, walnoten en venkelzaad en voor het spektakelstuk worden 12 bagels gebakken.
Deze aflevering krijgen de bakkers hun broodnodige koolhydraten binnen: het is broodweek! Presentatrices Claire en Mel onthullen de signatuuropdracht. De Bake Off-schuur wordt omgetoverd tot een burgertent, want de bakkers moeten zes burgerbroodjes bakken. Hoe die precies gevuld worden, is aan hen.
Matt wil luchtige bolletjes zien die het vocht van de burgers goed opnemen. Fiona's burger bestaat uit een brioche met citroen en dille, belegd met een zalmburger en gekruide crème fraîche. Olivia haalt herinneringen op aan haar jeugd met een klassieke Australische barbecueburger: een zacht wit bolletje met een runderburger en ananas uit blik. Liesel gebruikt haar Duitse afkomst als inspiratie. Ze maakt een burger van roggebrood, gevuld met kipschnitzel, zuurkool, koolsla en mosterd. Maggie en Matt beoordelen de acht bakkers met complimenten, maar ook kritiek.
Daarna volgt de technische opdracht van Maggie: baguettes met vijgen, walnoten en venkelzaad. Ze krijgen er twee uur de tijd voor. Maggie hoopt op knapperige baguettes die vanbinnen luchtig zijn. Bij het spektakelstuk draait het om een flinke koolhydraatinname. De jury wil dat de bakkers twaalf bagels maken en een eetbaar broodmandje. Ze willen zes zoete en zes hartige bagels zien en die moeten allemaal in het mandje passen.