Studio MAX Live

Amusement

Studio MAX Live gaat de straat op, het koffiehuis in en zoekt naar raakvlakken tussen heden en verleden.

Di 29 april 2014 12:15 NPO 1 45 min

Deel I

Hoe veilig is ons eten in Nederland? En wat moet u als moderne wijnliefhebber allemaal weten? Wijnliefhebbers Nicolaas Klei en Harold Hamersma zijn te gast.

In Nederland raken ieder jaar meer dan 60.000 mensen besmet met salmonella. Op driekwart van ons kippenvlees is de resistente ESBL-bacterie aangetroffen. Is ons eten wel zo veilig als fabrikanten en ministers beweren? Marcel van Silfhout schreef er het boek 'Uitgebeend' over, hij is te gast.

Welke wijn schenkt u tijdens een eerste date of buurtbarbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoe lang kunt u wijn bewaren? Antwoord op deze vragen vindt u in het Handboek voor de moderne wijnliefhebber. Wijnliefhebbers en auteurs van het boek Nicolaas Klei en Harold Hamersma schuiven bij ons aan.

Presentatie: Frank du Mosch en Cilly Dartell.