Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Ma 25 juni 2018 10:15 NPO 1 14 min
Herhaald op 25 juni 2018 NPO 1

Speltsalade met rode bieten en geitenkaas

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we peltsalade met rode bieten en geitenkaas.

Geitenkaas is populair. Maar behalve populair is het ook nog eens lekker en is het een kaas die gemakkelijk is te verwerken in gerechten. De kaas is witter dan 'gewone' kaas. Dat komt omdat geiten caroteen uit het voer omzetten in vitamine A. Sandra maakt er in een verrassende combinatie met spruitjes, een heerlijke salade van.

(Tip: extra smaakvolle bietjes roostert u zelf in de oven. Verpak de bieten hiervoor per stuk in aluminiumfolie en rooster ze een uur op 200 graden)

Dit is een herhaling van 2 oktober 2017.