Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Do 24 januari 2019 12:35 NPO 1 14 min
Herhaald op 24 januari 2019 NPO 1

Salade met pindadressing en gegrilde kip

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we salade met pindadressing en gegrilde kip.

Traditioneel gezien bestaat sambal uit Spaanse pepers en wordt het veel gebruikt in de Indonesische en Maleisische keuken. De basis bestaat uit pepers en zout, maar er zijn talloze variaties op deze basis. De meest gangbare is Sambal Oelek. Daar zit alleen peper, zout en een klein beetje suiker in. Sandra verwerkt de sambal in een salade met pindadressing en gegrilde kip.