Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Wo 15 januari 2020 12:35 NPO 1 14 min
Herhaald op 15 januari 2020 NPO 1

Romige broccolischotel met gebakken kalfsvlees

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Vandaag maken we romige broccolischotel met gebakken kalfsvlees.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we romige broccolischotel met gebakken kalfsvlees.

Roggebrood wordt gemaakt van rogge, water en zout. Soms zit er ook nog gist of desem in. Het is heel voedzaam, want 1 plak roggebrood levert ruim 15 procent van de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels en ijzer op. Omdat het zo voedzaam is, is het vroeger zelfs naast aardappelen het belangrijkste voedsel dat er is. Sandra maakt het roggebrood krokant en serveert het bij een rode linzensoep.

Dit is een herhaling van 11 januari 2018.