Plaattaart met courgette en artisjoksalade
Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Vandaag maken we plaattaart met courgette en artisjoksalade.
De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!
Vandaag maken we plaattaart met courgette en artisjoksalade.
Pijnboompitten zijn de zaden van een den. Van 20 dennensoorten zijn de zaden zo groot, dat ze geoogst en verkocht kunnen worden. De pitjes die in de winkel te koop zijn komen van 4 dennensoorten. De zaadjes groeien in de kegelvrucht en komen los door de kegel te schudden. Eenmaal geplukt moeten de zaden nog wel gepeld worden. Dat gebeurt tegenwoordig allemaal machinaal. Sandra verwerkt de pijnboompitten in een plaattaart met courgette en artisjoksalade.
Dit is een herhaling van 4 januari 2018.