Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Wo 22 november 2017 10:15 NPO 1 16 min
Herhaald op 22 november 2017 NPO 1

Mosselen en witte bonen uit de oven

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we mosselen en witte bonen uit de oven.

Er wordt al ruim 150 jaar in de Nederlandse wateren gevist op mosselen. De mosselen die wij eten zijn de gekweekte mosselen. De grootste kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee. Het mosselseizoen begint doorgaans in juli met de nieuwe oogst en loopt door tot april van het volgende jaar. Mounir bereidt de mosselen niet op traditionele wijze, maar bakt ze met witte bonen in de oven.