Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Do 20 december 2018 12:40 NPO 1 14 min
Herhaald op 20 december 2018 NPO 1

Jambalaya

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we de rijstschotel jambalaya.

Jambalaya is een rijstschotel die zijn oorsprong kent in de Creoolse en Cajun-keuken. Het is een afgeleide van de Spaanse paella, maar met een belangrijk verschil dat in de jambalaya de saffraan is vervangen voor tomaten. De rijst is het hoofdingrediënt en wordt samen met de groenten en het vlees bereid.