Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Di 2 oktober 2018 12:40 NPO 1 14 min
Herhaald op 15 juli 2021 NPO 2

Freekehsalade en spinazie-omeletrol met gerookte kipfilet

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we Freekehsalade en spinazie-omeletrol met gerookte kipfilet.

Freekeh is een jonge groene tarwesoort uit het Midden-Oosten. De graankorrels worden onrijp geoogst en direct op het land gerootserd. Dat geeft een rokerige, ietwat nootachtige, smaak aan de korrels. Mounir maakt een salade met freekeh en serveert er een spinazie-omeletrol met gerookte kipfilet bij.