Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Di 20 februari 2018 10:15 NPO 2 14 min
Herhaald op 3 maart 2021 NPO 1

Champignon-preisoep en gegrilde meergranenbollen met gebakken bonen

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn. Vandaag maken we champignon-preisoep en gegrilde meergranenbollen met gebakken bonen.

Champignons, we eten ze al heel lang, maar sinds de jaren 70 is het een groenten geworden die we regelmatig op ons menu hebben staan. De naam is afgeleid van het Franse woord voor paddenstoel wat weer afgeleid is van het Latijnse campinio dat klokje betekent. In Nederland eten we voornamelijk gekweekte champignons. Mounir verwerkt de champignons in een champignon-preisoep en serveert dit met gegrilde meergranenbollen met gebakken bonen.