Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Di 8 januari 2019 12:30 NPO 1 16 min
Herhaald op 8 januari 2019 NPO 1

Aardappelsalade met gebakken kabeljauw

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we aardappelsalade met gebakken kabeljauw.

Een jonge kabeljauw wordt ook wel een dors of gul genoemd. Gedroogd heeft hij weer een andere naam. Dan wordt hij stokvis genoemd. En als de kabeljauw tussen december en april vanuit de Barentszee naar het noordwesten van Noorwegen gaat, dan heet de kabeljauw een skrei. Wij kennen hem vooral als kabeljauw, een zacht en mooi stukje witte vis. Mounir maakt gebakken kabeljauw met aardappelsalade.