Gort à la Carte

Informatief

Ilja Gort richt zich op culinaire zaken in Frankrijk.

Ma 25 april 2016 19:20 NPO 2 26 min
Herhaald op 30 april 2016 NPO 2

Geitenkaas

Dwars door de Loirevallei volgt Ilja Gort het spoor van Frankrijks populairste geitenkaas: de Crottin de Chavignol. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van deze weinig appetijtelijke kaas.

Ilja volgt het spoor van Frankrijks populairste geitenkaas: de Crottin de Chavignol. Hiervoor gaat hij dwars door de Loirevallei. De kleine kaasjes zien eruit als beschimmelde fossielen en ruiken naar een stal waarvan het stro niet wordt verschoond. Desalniettemin worden er jaarlijks zestien miljoen van gegeten.

Op zoek naar de oorsprong van deze weinig appetijtelijke kaas melkt Ilja geiten, verorbert oneetbare schimmelbrokjes en slurpt tannineuze rode wijn bij een eigenzinnige Loire-wijnboer.