Gort à la Carte

Informatief

Ilja Gort richt zich op culinaire zaken in Frankrijk.

Ma 2 mei 2016 19:25 NPO 2 26 min
Herhaald op 7 mei 2016 NPO 2

Bouillabaisse

Ilja Gort gaat in de Provence op zoek naar de befaamde Franse vissoep bouillabaisse. Hij eet de oorspronkelijk 'armeluissoep' zowel thuis bij een visser als in het beroemdste bouillabaisserestaurant van Marseille.

In de Provence gaat Ilja op zoek naar de befaamde Franse vissoep bouillabaisse. Hij eet de oorspronkelijk 'armeluissoep' thuis bij een visser, en wordt warm onthaald op een dorpsfeest in een klein Frans vissersdorpje.

In het beroemdste bouillabaisserestaurant van vissoepstad Marseille eet hij de luxe miljonairsversie. Maar niet voordat hij voor de bijpassende wijn bedrijfsgeheimen moet ontfutselen van een wel heel relaxte wijnboer in Bandol.